Europiani i peshëngritjes/ Shqipëria, tre medalje në Moskë

08/04/2021 15:53

Shqipëria e mbyll europianin e peshëgnritjes në Moskë me 3 medalje dhe një paraqitje shumë të mirë të Erkand Qerimajt.

Trajneri i shkodranit dhe një prej specialistëve më në zë të këtij sporti, Zef Kovaci në intervistën e tij për Top Channel analizon paraqitjen e kuqezinjëve në këtë Europiani. “Në kushtet ku jemi dhe me atë gjendje këto rezultate konsiderohen shumë të mira për ne”, thotë Zef Kovaçi.

Pavarësisht se mundësitë janë minimale për këta sportist, ata gjtihmonë arrijnë pritshmëritë dhe kjo ka një shpjegim për trajnerin Kovaci

Por, Erkand Qerimaj është në moshën 33-vjeçare, Calja 31 dhe Godelli 29, një brez që ka ende edhe pak vite për të dhënë por që duket se nuk kanë lënë trashëgimtar në këtë sport tradite për ne.

Nuk ka më breza të rinj të këtyre nivele, jemi me mbi 10 vjet vonesë. Mungojnë trajnerët e rinj”, shtoi Kovaçi.

Top Channel