SHBA drejt rekordit/ 100 milionë vaksinuar kundër covid

02/04/2021 17:25

Numri i njerëzve të vaksinuar kundër koronavirusit në Shtetet e Bashkuara po i afrohet 100-milionshit.

Ishte Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve në SHBA ajo që njoftoi se mbi 99.6 milionë njerëz, apo 30 për qind e popullsisë amerikane, e kanë marrë të paktën një dozë të vaksinës.

Sipas tyre, rreth 56 milionë njerëz e kanë përfunduar komplet vaksinimin.Kur presidenti amerikan, Joe Biden mori detyrën në 20 janar, ai ka vendosur si qëllim dhënien e 100 milionë vaksinave në 100 ditët e para në zyrë. Ky objektiv ka ndryshuar ka , tani synimi është është dhënia e 200 milionë dozave. Dy vaksina që përdoren në SHBA, Pfizer/BioNTech dhe Moderna, jepen me nga dy doza, ndërsa Johnson&Johnson me një.

Numri i të infektuarve me koronavirus është përsëri në rritje në SHBA, por larg niveleve të para në janar. Mesatarja shtatëditore e rasteve është rritur në rreth 66,000, apo rreth 15 për qind më shumë se periudha e mëparshme shtatëditore.

Numri i viktimave është mesatarisht 900 në ditë – shumë më poshtë se gjatë disa periudhave të kulmit pandemik në SHBA, kur ka qenë 3,000 në ditë. Me mbi 30 milionë njerëz atje janë infektuar dhe mbi 553,000 viktima, Shtetet e Bashkuara mbeten vendi më i prekur në botë nga koronavirusi.

Top Channel