Kryeministri Edi Rama mbrëmjen e sotme tha sonte në emisionin Open se qeveria do të fokusohet tek kolegjet profesionale.

Ai theksoi se ka qytetarë ose vetëm me universitet dhe doktoratura ose vetëm me arsimin e ulët profesional.

“Vetëm nga rindërtimi ka angazhuar 25 mijë njerëz. Ne kemi ose me universitet dhe doktoratura ose me arsimin e ulët profesional, do fokusohemi tek kolegjet profesionale. E di kush e ka pushtuar botën në Tiranë, turqit janë me dhjetëra hapin një dyqan bëjnë një parukeri e bëjnë para, kurse këta që janë këtu presin që të kapin naj punë shteti ose të ikin. Duhet t’i hyjmë kolegjeve profesionale. Në Turqi me 400 dollarë janë me ushtri njerëzish”, tha Rama.

Top Channel