Dyshohet se mori pjesë në masakrën e Izbicës, arrestohet një person për krime lufte në Kosovë

31/03/2021 14:30

Një person është arrestuar në Kosovë pasi akuzohet për veprën penale “Krime lufte kundër popullsisë civile”.

Prokuroria njofton se personi i arrestuar ka nacionalitet shqiptar, por është shtetas i Serbisë dhe dyshohet të ketë marrë pjesë në masakrën e Izbicës gjatës luftës në Kosovë.

“Prokuroria Speciale e Republikës së Kosovës (PSRK), njofton opinionin se është ndaluar një (1) person me inicialet M.A., për veprën penale “Krime lufte kundër popullsisë civile”, në shkelje të nenit 142 të Kodit Penal të ish RSFJ si ligj në fuqi në kohën e kryerjes së veprës penale, po ashtu e dënueshme edhe me nenin 146 të KPRK-së.

Prokuroria Speciale njofton se M.A. i nacionalitetit shqiptar, shtetas i Republikës së Serbisë, dyshohet se ka marr pjesë në masakrën e Izbicës, gjatë luftës në Kosovë.

I njëjti brenda afateve ligjore do të paraqitet para Gjyqtarit të procedurës paraprake”, thuhet në njoftim.

Top Channel