Burri homoseksual po ‘luftonte’ për një familje, birëson vogëlushen e sëmurë (Fotot)

17/03/2021 17:48

Heroi i historisë sonë është një burrë beqar, homoseksual, i cili ëndërronte të bëhej baba në një vend ku komuniteti LGBTQ + po hidhte vetëm hapat e parë në luftën për të drejtat e tyre.

Rruga e tij për një familje të fortë dhe të dashur ishte e ndërlikuar. Ai duhej të kapërcente të gjitha vështirësitë në rrugën e tij për t’i dhënë një shtëpi të dashur një vajze të vogël që kishte mbetur vetëm dhe për të ndërtuar familjen që ai kishte ëndërruar.

Bright Side prezanton Pablo Fracchia duke dhënë një shembull se duhet të luftohet për ëndërrat.

Pablo Fracchia është një punonjës social, vullnetar i Kryqit të Kuq dhe aktivist LGBTQ + nga Argjentina.

Për gjithë jetën e tij, Fracchia ëndërronte të bëhej baba.

“Por pastaj, kuptova që isha homoseksual dhe duke u rritur në vitet ’90, të mendoja për një familje si një homoseksual ishte diçka e pamundur në Argjentinë. Super mizor për një adoleshent që duhej të zgjidhte midis të qenit ai që ishte dhe të hiqte dorë nga një nga ëndrrat e tij”, tha ai.

Më vonë, Fracchia filloi të punojë ngushtë me Federatën LGBTQ + të Argjentinës. Ata po përpiqeshin të vendosnin barazinë për martesë.

“Pas kësaj, ideja e humbur prej kohësh për një familje, por sidomos të pasurit një fëmijë, më ktheu ngadalë në mendje”,  tha ai.

Në vitin 2017, duke kapërcyer të gjitha frikën dhe pasiguritë që kishte, pasi kaloi terapi dhe një proces rimendimi, Pablo vendosi të shkonte për ëndrrën e tij.

“Siç them gjithmonë: ‘Kur dëshira fitoi mbi frikën’ vendosa të shkoj përpara dhe plotësova dokumentet për të filluar procesin e birësimit,” ndau ai.

Ndërkohë, Mia po jetonte vetëm në një spital, duke pritur për një shtëpi të dashur.

2 vjet më vonë, në 2019, Fracchia më në fund mori një shans.

“Një gjykatës i familjes e thirri dhe tha se ishte një vajzë e vogël, në atë kohë, ishte një vjeçe e 10 muajshe dhe po jetonte në një spital,” tregoi Pablo.

“Mia kishte një gjendje gastrointestinale që kishte nevojë për kujdes dhe pasi familja e saj biologjike nuk ishte në gjendje ta siguronte atë, gjykata e familjes urdhëroi që Mia të dërgohej në një spital strehues”, tha ai.

Pasi Mia erdhi në jetën e tij, Pablo u desh të linte aktivitetet e tij jofitimprurëse. Ai ndaloi punën si vullnetar i Kryqit të Kuq dhe u largua nga misionet humanitare, pasi kërkuan që ai të ishte larg shtëpisë për një kohë të gjatë.

“Të qenit vullnetar i Kryqit të Kuq ishte një pjesë thelbësore e imja”,  tha Pablo.

“Kam kaluar më shumë vite të jetës sime si vullnetar sesa jashtë Kryqit të Kuq. Vlerat dhe parimet e saj më formuan mua si burrë. Ideja e largimit nga organizata ishte jashtëzakonisht e vështirë, por ia vlen. Dhe do ta bëja përsëri”, rrëfeu Pablo.

FOTO GALERI
2/7

Top Channel