Kooperativa e grave të Krushës/ Tashmë me objekt të ri, punojnë gratë që humbën bashkëshortët në luftë

08/03/2021 19:56

Fahrije Hoti, zonja nga fshati Krushë e Madhe, që mbeti e vejë bashkë me rreth 200 gra të tjera të fshatit si pasojë e luftës së fundit në vend, tashmë do të jetë pronare e objektit të ri për Kooperativën “Krusha” të cilën ajo e themeloi vite më parë në përpjekje për të rritur dy fëmijët e saj.

Aktualisht në kooperativën “Krusha” punojnë 60 gra të tjera të fshatit, të cilat ndajnë fatin e njëjtë me zonjën Fahrije.

Ndërtimi i objektit është financuar 70 përqind nga Bashkimi Evropian dhe 30 për qind nga kontribuues vullnetar të disa bizneseve vendore, të koordinuara nga Ambasada e Shqipërisë në Kosovë.

Historia e zonjës Fahrije e realizuar përmes një filmi të metrazhi të gjatë nën titullin “Zgjoi”, së fundmi u bë fituese e tri çmimeve në një prej festivaleve më prestigjioze Sundance në Amerikë.

Top Channel