Flokët bisht ndonjëherë janë modeli më i lehtë dhe më praktik por mund të kthehet në një zakon të pashëndetshëm.

Mund ti kapni flokët bisht në shtëpi, me pizhame, me miqtë në një dalje të rastësishme, apo edhe në tapetin e kuq me një fustan të bukur dhe taka të larta, ashtu siç kanë bërë shumë herë të famshmit tanë të preferuar.
Por është e rëndësishme të keni kujdes se sa shpesh i kapni flokët kështu. Nëse e keni zakon t’i tërhiqni flokët shumë fort dhe t’i mbani ashtu gjatë gjithë ditës, mund të përballeni me disa çështje të pakëndshme.

Ju mund të shkaktoni migrenë.
Dhimbja e kokës kur keni kapur flokët është aq reale sa duket. Flokët tuaj nuk janë të ndjeshëm ndaj dhimbjes, por nën gjëndrat e flokëve tuaj, ka nerva që mund të shkaktohen nga tërheqja e ngushtë dhe ne ndjejmë dhimbje.

Skalpi juaj mund të lëndohet.
Dhimbja vjen nga lëkura dhe zona perifolikulare e kokës suaj, që do të thotë rajoni rreth secilës qime, pore ose gjëndër. Pra, përfundimet nervore të bashkangjitura në secilën qime preken në të vërtetë. Ju ndoshta do ta vini re dhimbjen menjëherë pasi të keni lëshuar flokët.

Mund të përjetoni dhimbje shpine.
Skalpi juaj mund të jetë nën shumë stres, veçanërisht nëse keni flokë të trashë. Dhimbja shfaqet dhe mund të përhapet deri në qafë dhe në shpinë. Kjo ndodh sepse ju aktivizoni nervat ndijorë edhe më shumë duke i detyruar të gjitha ato flokë të qëndrojnë lart. Dhe ne shpesh përdorim një lidhëse flokësh shumë të vogël për ta bërë këtë.

Lëkura e fytyrës mund të humbasë elasticitetin.
Kapjet e tepërta të flokëve bisht nuk janë të mira për lëkurën tuaj sepse humbet elasticitetin e saj. Me kalimin e kohës, do të dukeni më e moshuar.

Flokët ngatërrohen më lehtë
Një bisht i tërhequr për një periudhë të gjarë kohore mund të shkaktojë “tension” në flokët tuaj. Mund t’ju ketë ndodhur që kur keni zgjidhur flokët keni hasur vështirësi sepse shumë fije janë ngatërruar dhe këputen.

Flokët do të prishen më lehtë.
Flokët tuaj janë mjaft të brishtë, kështu që tërheqja e tyre gjatë gjithë kohës dhe mbajtja e tyre me një llastik nuk do ta bëjë atë më të fortë. Tërheqja mund të shkaktojë këputjen e fijeve. Do të jetë më keq nëse vendosni të flini me flokët në bisht.

Ju mund të zhvilloni alopecinë.
Alopecia është një lloj specifik i humbjes së flokëve dhe kjo mund të ndodhë kur tërhiqni shumë flokët.

Top Channel