Shtëpia e Fishtës, e mbyllur/ E restauruar por askush nuk mund ta vizitojë

23/02/2021 15:52

Kjo është shtëpia e At Gjergj Fishtës që u restaurua në tetor të vitit 2020 prej asaj shtëpia e kolosit  të letrave shqipe për çështje administrimi vijon që të jete e kyçur.

Të shumtë janë personat të cilët kane shfaqur interes ta vizitojnë ketë monument kulture por janë kthyer mbrapsht pasi e kanë gjetur derën të mbyllur gjë e cila për studiuesin Frano Kulli nuk është aspak normale.

“Kjo shtëpi duhet të kthehet në vend peligrinazhi kulturore duke ndjekur itenerarin fishtjane sikur e kishte premtuar ministria e kulturës”, tha studiuesi Frano Kulli.

“Ky monument kulture u restaurua fale donacioneve, pasi ishte degraduar dhe rrezikonte ekzistenca e saj”, tha ai.

 

 

Top Channel