Ligji për universitetet, 30 të arrestuar në protestat në Selanik

23/02/2021 09:27

Në Selanik të Greqisë kanë ndodhur përleshje midis protestuesve dhe forcave policore në demonstratat e mbajtura kundër një ligji të sigurisë së kampusit.

Mediat lokale raportojnë se 30 persona u arrestuan pasi pushtuan ndërtesën kryesore të Universitetit Aristotle të Selanikut.

Përleshjet filluan kur policia hyri në ndërtesë për të larguar protestuesit që ishin në ndërtesën e universitetit për disa orë.

Në fillim të këtij muaji, ligjvënësit grekë miratuan legjislacionin që do të lejojë forcat e policisë të ndërmarrin veprime në kampuset universitare për të ndaluar aktivitetet e paligjshme.

Rreth 166 deputetë votuan pro, ndërsa 132 votuan kundër projekt-ligjit.

Sindikatat studentore dhe partitë opozitare e kritikuan ligjin e ri, duke theksuar se ai shkel të drejtat e tyre demokratike në kampus.

 

Top Channel