Biden përgatitet t’u japë shtetësinë 11 milion emigrantëve

19/02/2021 16:22

Administrata e Biden, në bashkëpunim me demokratët po përgatitet të sigurojë një rrugë drejt shtetësisë amerikane për 11 milionë emigrantë pa dokumente që jetojnë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Legjislacioni i gjerë do t’u siguronte rrugë për nënshtetësinë 11 milionë emigrantëve, përfshirë ata me Status të Mbrojtur të Përkohshëm, punëtorët emigrantë të fermave dhe njerëzit pa dokumente të ardhur në SHBA si fëmijë, të ashtuquajturit ëndërrimtarët.

Biden përsëriti të martën, më 16 shkurt së ai dëshiron një rrugë drejt shtetësisë për emigrantët pa dokumente që banojnë në ShBA.

“Po, ka një gamë të gjerë të gjërave që kanë të bëjnë me imigracionin,” tha Biden për CNN.

Mbrojtësit e imigrantëve kanë theksuar nevojën për reformën legjislative pas viteve të vazhdimeve të ndryshueshme të politikave dhe veprimeve ekzekutive që kanë lënë miliona jetë në harresë.

Përpjekja e rrugëve të ndryshme për ta miratuar atë reformë është një domosdoshmëri, argumentojnë ata.

“Ne duam të jemi pragmatikë dhe t’i bëjmë gjërat shpejt,” tha Kerri Talbot, nëndrejtor i Qendrës së Imigracionit.

Top Channel