Kosovë/ KQZ: Pjesëmarrja e qytetarëve në zgjedhje është rreth 46%, fillon numërimi

14/02/2021 20:09

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve në Kosovë ka bërë të ditur se pjesëmarrja e qytetarëve në procesin e sotëm zgjedhor është 46,96 %.

Sipas 98 për qind të votave të përpunuara i bie që në këto zgjedhje kanë marrë pjesë rreth 832 mijë votues.

Të drejtë vote në këto zgjedhje kanë pasur 1 milion e 794 mijë e 862 qytetarë.

Qendrat e votimit janë mbyllur në orën 19:00.

Në garën zgjedhore kanë qenë 21 parti politike, 2 koalicione dhe 5 iniciativa qytetare.

Kryetarja e KQZ Valdete Daka ka treguar se tashmë janë mbyllur të gjitha vendvotimet dhe ka filluar numërimi.

Në zgjedhjet e 6 tetorit të 2019 dalja në votim ishte 44.18 për qind apo 812 mijë qytetarë.

Top Channel