Pandemia/ ​Portugalia mbyll nesër shkollat dhe universitetet

21/01/2021 12:32

Qeveria portugeze do të mbyllë të gjitha shkollat dhe universitetet nga nesër, në mënyrë që të mos përkeqësohet situata me pandeminë e covid-19.

Sipas bllokimit të fundit që filloi javën e kaluar, të gjitha shërbimet që nuk janë jetike për jetën e qytetarëve janë mbyllur dhe njerëzit janë urdhëruar të qëndrojnë në shtëpitë e tyre, raporton Reuters.

Qeveria në Lisbonë është kritikuar për mbajtjen e shkollave të hapura, dhe prindërit e studentëve dhe nxënësve të shkollave të mesme gjithashtu i kanë bërë thirrje qeverisë të mbyllë shkollat.

Kopshtet, shkollat dhe fakultetet do të mbyllen nga nesër, kështu që rreth dy milion nxënës dhe studentë do të qëndrojnë në shtëpitë e tyre, raporton Publiko.

Top Channel