Drejtoria Vendore e Policisë së Tiranës, i ka dërguar një letër kërkesë Prokurorisë së kryeqytetit për të rifilluar hetimet për çështjen e 21 janarit.

Burime të Top Channel thonë se në letër kërkohet që të bëhet ri-ekspertim i predhës që u gjet në trupin e Aleks Nikës, i cili u dërgua në Turqi, por humbi jetën disa ditë më pas. Policia pretendon se 10 vite më pas, teknologjia do të mund të hedh dritë mbi këtë ngjarje. Po ashtu kërkohet që të merren në pyetje, të afërm dhe familjarë të viktimave, të personave të cilët mbetën të plagosur në atë protestë, po ashtu edhe të dëshmitarëve që ishin të pranishëm atë ditë.

Në letrën që Top Channel disponon, thuhet se ri-ekspertimi i predhës që u gjet në trupin e Aleks Nikës, do ta bëj instituti i policisë shkencore, nëse shkenca dhe teknika kriminalistike ekzaminuese ka përparuar.

Po ashtu, ky institucion, thuhet në letër, të kërkojë me shkresë zyrtare, nëse ka laboratorë për ekzaminime kriminalistike në vendet e Bashkimit Evropian ose jashtë saj, në gjendje të ekzaminojë predhën.

Njera prej pikave është që të bëhet riekspertim hetimor për caktimin e drejtimit të qitjes, për vrasjes e Aleks Nikës, Hekuran Dedës. Ri-ekspertim i pamjeve filmime kërkohet edhe për plagosjen e Fatos Mahmutaj, Sokrat Gode, Erald Bishës, Artes Dybeli, Ilia Qesko dhe Ilia Papas.

Policia e Tiranës, kërkon që të merren në pyetje efektive dhe ish efektivë të gardës së së republikës, të cilët kanë qenë në shërbim në datën 21 janar të vitit 2011.

Ky rihetim, kërkon që të bëhen edhe veprime të tjera që mund të dalin  nga kryerja e detyrave sipas pikave mësipërm.  Prokuroria e Tiranës, pas letër-kërkesës që i ka shkuar në tryezë, pritet të marr një vendim, për rifillimin ose jo të hetimeve.

Kujtojmë se për katër viktimat e 21 janarit, u dënua ish komandanti i gardës, Ndrea Prendi me 1 vit burg si dhe gardisti Agim Llupo me tre vite.

Top Channel