Përfitimet kryesore shëndetësore të konsumit të qumështit përfshijnë ndërtimin e eshtrave dhe dhëmbëve dhe mbajtjen e masës trupore. Është mënyra më e rëndësishme për fëmijët kur sapo fillojnë të rriten. Të rriturit nuk kanë domosdoshmërisht nevojë për qumësht për të mbajtur një jetë të shëndetshme, veçanërisht nëse e zëvendësojnë atë me ushqime të tjera që përmbajnë lëndë ushqyese thelbësore.

Çfarë mund të ndodhë me trupit tuaj nëse hiqni qumështin nga dieta?

Dhimbja e kokës mund të ndalojë.

Produktet e qumështit në të vërtetë mund të jenë shkaktarë të migrenës. Pra, nëse nuk jeni të stresuar, flini mirë dhe keni kufizuar konsumin e kafesë, por përsëri keni dhimbje koke, qumështi mund të jetë përgjigjja.

Mund të bëheni më të qëndrueshëm emocionalisht.

Ka shumë hormone në qumësht që mund të bien ndesh me tuajat. Kur përzihen këto hormone, çon në ndryshime të humorit. Pra, nëse ndaloni së konsumuari qumësht, nuk do të ekspozoheni ndaj këtyre hormoneve shtesë dhe ndoshta mund të bëheni më të qëndrueshëm emocionalisht.

Ndoshta nuk do të keni më ndjesinë e fryrjes.

Rezulton se 65% e të rriturve kanë një aftësi të reduktuar për të tretur laktozën. Kjo do të thotë që, në rastin e tyre, konsumimi i qumështit shkakton fryrje, gazra dhe diarre. Nëse e përjetoni shpesh, ju mund të jeni një nga këta njerëz intolerantë ndaj laktozës. Flisni me një nutricionist për të kuptuar dietën tuaj të re. Kur rregulloni dietën tuaj, mund të ndjeheni më mirë dhe më të shëndetshëm.

Lëkura juaj mund të pastrohet.

Njerëzit që janë të ndjeshëm ndaj qumështit, por që ende e konsumojnë atë ka të ngjarë të kenë probleme me lëkurën. Rezulton se produktet e qumështit përmbajnë hormone të ndryshme që stimulojnë zhvillimin e akneve. Pra, nëse e keni këtë problem, përpiquni të rregulloni dietën tuaj dhe të rrini pa qumësht.

Ju mund të humbni lëndët ushqyese thelbësore.

Sidoqoftë, qumështi ka shumë përfitime shëndetësore. Është i pasur me kalcium, proteina dhe vitamina D dhe B12. Edhe pse këto janë më të rëndësishmet gjatë fëmijërisë dhe adoleshencës, ju gjithsesi duhet të siguroheni që po merrni këto lëndë ushqyese. Nëse jo, mund të sëmureni më lehtë. Pra, nëse vendosni të eleminoni qumështin, përpiquni ta zëvendësoni me produkte të tjera që janë të pasura me këto përbërës si sardelet, salmoni dhe qumësht me bazë bimore.

Burimi: Bright Side

Top Channel