Los Angelos ofron regjistrimin e vaksinës anticovid në telefon

30/12/2020 18:06

Njerëzit që marrin vaksinën e koronavirusit në Los Angeles do të jenë në gjendje të mbajnë provën e imunizimit në telefonin e tyre.

Prova regjistrohet në Apple, zakonisht përdoret për karta pagese, karta bordi ose bileta ngjarjeje.

Zyrtarët thonë se së pari do të përdoret për të kujtuar njerëzit që të marrin dozën e dytë të vaksinës.

Por mund të përdoret gjithashtu si provë e vaksinimit në pikën e nxehtë të Covid-19 në Los Angeles.

Karta dixhitale mund të përdoret “për t’u provuar kompanive ajrore, për t’u provuar shkollave, për të provuar kujtdo që ka nevojë për të“, se një marrës është imunizuar, -tha shefi ekzekutiv i kompanisë Ramin Bastani.

Los Angeles, vendi më i populluar në Shtetet e Bashkuara, ka një nivel të lartë të infeksionit të sëmundjes, me gati 13,000 raste të reja të raportuara të martën dhe 227 vdekje.

Burimi: BBC

Top Channel