“Romani më i mirë” për Mira Meksin/ Ndahen çmimet kombëtare të letërsisë 2019, Llambro Ruci për përkthimin më të mirë

20/12/2020 20:14

Ketë të dielë u ndanë çmimet Kombëtare të Letërsisë 2019, ku  romani më i mirë u shpall “Diktatori në kryq” i Mira Meksit.

Për përkthimin më te mirë çmimi i shkoi te ndjerit, Llambro Ruci, për veprën më të mirë studimore Matteo Mandala, ndërsa për përmbledhjen  me tregime, Romeo Çollaku.

Çmimet u ndanë edhe për vëllimin  poetik dhe letërsinë për fëmijë.

Top Channel