“Meshkujt në Shqipëri nuk njohin organin e tyre gjenital”, Edmond Tupja: Vjen nga padija e madhe, faji i prindërve!

17/12/2020 15:02

Meshkujt shqiptar nuk kanë informacionin e duhur për trupin e tyre, është thënë në diskutimin e sotëm të “Shqipëria live” në Top Channel.

Diskutimi u bazua nga një intervistë në emisionin “Hipokrati”, ku mjeku androlog Evi Dani tha se sipas një studimi të bërë nga ai me pacientet tij  meshkuj, 90% e tyre pavarësisht moshës, formimit intelektual dhe akademik nuk ishin në dijeni të vendit ku prodhohet sperma.

Shkrimtari Edmond Tupja si dhe psikologu e sociologja të ftuar në emision e lidhin mungesën e informacionit si pasojë e keqedukimit nga sistemi komunist.

“Në shkollë nuk mësohej asgjë, ishte tabu, nëse përdorje terma seksual konsiderohej degjenerim”- thotë sociologja.  Blogerja Zhaklin Lekatari shton se shqiptarët akoma skuqen kur dëgjojnë terma të lidhur me seksin.

Në emision u trasmetuan disa vox pop-e ku qytetarët pyeten për andrologun, shumica e tyre nuk kishin përgjigje.

Nga ana tjetër, Tupja i konsideron shqiptarët si ndër popujt më erotike në botë, kanë vepra por ende kanë turp të flasin.

 

Top Channel