Mospërdorimi i syzeve të diellit! 80% e shenjave të dukshme të plakjes, përfshirë rrudhat, shkaktohen nga ekspozimi në diell. Nëse përpiqeni të përqendroheni në diçka me shumë dritë, kjo mund të thellojë rrudhat midis vetullave.

Disa veprime të përditshme në dukje të padëmshme mund të kenë efekte anësore afatgjata negative për lëkurën tonë.

Për shembull, ngrënia e mishit të kuq shpesh mund të përshpejtojë procesin e plakjes dhe anashkalimi i kremit kundër diellit kur jeni brenda mund të çojë në pigmentim dhe lëkurë më të vjetër.

Është e pamundur ti shmangim plotësisht këto veprime. Megjithatë mund ti dini dhe të keni më shumë informacion për shkaqet që mund t’ju shkaktojnë rrudha.

Burimi: Bright Side

FOTO GALERI
1/8
Çamçakëzi! Shumë përdorues të tij kanë një model rrudhash rreth gojës dhe mjekët besojnë se çamçakëzi është përgjegjës për këtë. Kur përtypemi, mund të përdorim tepër muskujt, dhe kjo mund të shkaktojë vija të holla dhe rrudha rreth gojës.

Top Channel