Vjollca Sadiku: 13 lidhjet e dështuara u kthyen në burim frymëzimi për mua

11/12/2020 14:47
Vjollca Sadiku

Emisioni “Shqipëria Live” i është kushtuar çështjes së botimit të librit “Noemi në botën e dashurisë” nga shkrimtarja Vjollca Sadiku.

E ftuara e sotme ishte Vjollca Sadeshte, shkrimtare, e cila ka botuar librin “Noemi në botën e dashurisë”, e cila foli edhe për 12 lidhjet e saj të dështuara ku shprehet se janë kthyer në frymëzim për të.

 “Kisha një muaj rrjesht që flisja me natyrën kur isha 8 vjeçe, dhe pas një muaji me biseden me natyren me erdhi nje pergjigjie duaje veten, duaje jeten dhe te tjeret. Ne moshën adoleshente humba balancin kur nuk gjeta njeriun e jetës sepse kur isha e vogël krijova atë botën time, por më vonë kur u rrita adoleshente kuptova se donin të më fejonin me shkuesi. Dashurinë e vërtetë nuk e kam përjetuar, ku përderisa nuk janë dhe dicka ka munguar nuk kanë qenë të vërteta. Nuk janë 13 lidhje, por janë 12 lidhje.Martesa e dytë ishte se me një kafe e lashë të fliste dhe në fund i thashë nuk është kështu siç thua ti por kështu si them unë dhe për dy vite martesë ai më la, ndërsa e treta nuk ishte me letra por e vërtetë por u tërhoq se nuk njohu veten. Arsyeja ishte se nuk isha unë që tu ktheja tek vetvetja. Arsyeja pse e bëj publike është që të më kritikojnë se dua ti mësoj njerëzit që ti bëj të lumtur. Libri “Noemi në botën e Dashurisë” është bazuar në një familje që kishte vajzën me sindromë Down”, tha Vjollca Sadeshte.

Top Channel