Si rezultat i të ftohtit, lëkura dhe flokët tanë bëhen të thata dhe kjo mund të jetë shumë e pakëndshme. Ju mund të gjeni ndihmë në produkte natyrore dhe vajra. Vaji i lirit është i shkëlqyeshëm për këtë lloj problemi.

Para se të lani flokët e thatë ose flokët e dëmtuar nga ngjyrosja e shpeshtë, masazhoni lëkurën e kokës me vaj liri për rreth 10 minuta dhe fërkojeni atë në flokë përgjatë gjithë gjatësisë së tij, këshillojnë ekspertët.

Për të zbutur lëkurën e ashpër dhe të thatë, mjafton të hidhni vetëm disa pika vaj liri në dorën tuaj, ta fërkoni mirë në duar dhe të prisni pak që lëkura të thithet. Do të zbusë lëkurën sikur të keni vendosur një krem.

Gjithashtu, vaji i farave të lirit është një shtesë e shkëlqyeshme për maskat e fytyrës, qafës dhe dekoltesë. Nuk shkakton acarim dhe i jep lëkurës elasticitet dhe butësi.

Top Channel