Ruçi pret Ambasadorin e Polonisë: Shqipëria dhe Ballkani Perëndimor, me vizion e destinacion perëndimor

09/12/2020 12:59
Kryetari i Kuvendit, Gramoz Ruçi dhe Ambasadori i Polonisë, Karol Bachura

Kryetari i Kuvendit, Gramoz Ruçi, priti ditën e sotme Ambasadorin e Polonisë,  Karol Bachura, me rastin e përfundimit të mandatit të tij në Shqipëri.

Kryetari Ruçi e falenderoi Ambasadorin Bachura për kontributin në fuqizimin e bashkëpunimit dypalësh dhe mbështetjen që Polonia i ka dhënë integrimit europian të Shqipërisë.

Prej vitit 1937, kur jane vendosur marrëdhëniet diplomatike midis dy vendeve e derimë sot, bashkëpunimidypalëshështëforcuar.Gjatë viteve të fundit ato janëfuqizuaredhenëpërmjetshkëmbimittëvizitave të nivelit të lartë dhe organizimin e veprimtarive të rëndësishme të bashkëpunimit politik, ekonomik dhe tregtar.

“Shqipëria i është mirënjohëse Polonisë për mbështetjen e saj të vendosur për integrimin europian të Shqipërisë dhe të Ballkanit Perëndimor si edhe për kontributin aktiv për sigurimin e mbështetjes edhe të Grupit tëVishegradit. Ne vlerësojmë vizionin e Polonisë për domosdoshmërinë e integrimit të rajonit në BE dhe për të mos e lenë atë nën rrezikun e influencave joperëndimore.  Ju jemi gjithashtu mirënjohës edhe për mbështetjen  për rindërtimin pas pasojave të tërmetit të 26 nëntorit dhe ndihmën për përballimin e pandemisë”, nënvizoi Kryetari i Kuvendit, Gramoz Ruçi.

Ambasadori Karol Bachura falenderoi Kryetarin e Kuvendit për vlerësimin e bashkëpunimit shqiptaro-polak si edhe vlerësimin e kontributit të tij si Ambasador në fuqizimin e këtij bashkëpunimi. Ai vuri në dukje se Polonia dhe Grupi i Vishegradit, si një model i suksesshëm bashkëpunimi, do të vazhdojnë të mbështesin integrimin europian të Shqipërisë dhe Ballkanit Perëndimor dhe kjo ndihmë do të vazhdojë edhe gjatë procesit të negociatave dhe anëtarësimit.

Top Channel