Organizata Botërore e Shëndetësisë tha se përhapja e koronavirusit në nivelin global u ngadalësua gjatë javës së kaluar, megjithëse numri i vdekjeve vazhdoi të rritet, me mbi 67.000 vdekje të reja, siç u konfirmua në periudhën e përmendur.

OBSH tha se, megjithëse më parë kishte vërejtur një trend në rënie të numrit të infeksioneve të reja, Evropa është ende midis rajoneve me pjesën më të madhe të rasteve të reja të sëmundjeve dhe vdekjeve të reja, raporton AP.

Në Evropë, numri i të infektuarve rishtas ra me gjashtë për qind javën e kaluar, ndërsa në javën para këtij numri ishte dhjetë për qind, dhe të dhënat tregojnë se masat e karantinës të miratuara në të gjithë kontinentin japin rezultate.

Sidoqoftë, Evropa është ende rajoni në të cilin gjysma e numrit të përgjithshëm të njerëzve të infektuar me kurorë janë regjistruar në botë.

Javën e kaluar, Afrika konfirmoi rritjen më të madhe të numrit të vdekjeve të sapo infektuara dhe vdekjeve të reja nga pasojat e COVID-19, në të cilën përkeqësimi i situatës epidemiologjike në Afrikën e Jugut, Algjeria dhe Kenia kishin pjesën më të madhe.

Numri më i madh i rasteve të reja të sëmundjes në Azi u konfirmua javën e kaluar në Japoni, e cila regjistroi një bilanc rekord ditor me mbi 2,000 të infektuar rishtas pesë ditë me radhë, që është 41 për qind më shumë se javën e kaluar.

Top Channel