Pishat përfundojnë në det/ Erozioni kërcënon brigjet e plazhit të vjetër në Vlorë

21/11/2020 12:37

Erozioni kërcënon sipërfaqe të tëra plazhi dhe pyjesh në Vlorë.

Gërryerja e plazhit dhe brezit të gjelbër ka krijuar një situatë alarmante duke bërë që pishat 70-vjeçare të përfundojnë në det, por dhe plazhi të tkurret nga viti në vit.

Një vijë kilometrike nga fundi i Plazhit të Vjetër deri në afërsi të Tri Portit, çdo vit humbet plazh nga hyrja e detit në tokë por dhe duke rrëzuar pishat shumëvjeçare. Banorë dhe peshkatarë tregojnë që plazhi pasa disa vitesh ka qenë rreth 100 m , që sot është i mbuluar nga uji i detit, ku dhe bunkerët janë mbuluar nga uji.

Krahas faktorëve natyrorë në zhvillimin e erozionit dhe degradimin e kësaj vije bregdetare ka ndikuar edhe njeriu nëpërmjet mbetjeve urbane dhe  keqpërdorimit të këtyre pyjeve.

Top Channel