Mediat amerikane shkruajnë se Joe Biden do të bëhet presidenti i 46-të i Shteteve të Bashkuara. Sipas projektit të CNN, pasi një fitore në shtetin ku ai lindi e vendosi atë mbi 270 votat elektorale të nevojshme për të fituar.

Me 20 votat elektorale të Pensilvanisë, Biden tani ka një total prej 273 votash elektorale.

Para se të bëhej i nominuari për president i Demokratëve, Biden shërbeu si nënkryetar dhe nën ish-Presidentin Barack Obama. Ai është gjithashtu senatori më jetëgjatë i Delaware.

Gjatë gjithë fushatës së tij, Biden ka argumentuar se “shpirti i kombit” është në rrezik dhe ka premtuar se ai do të kërkojë të shërojë një vend të thyer nga presidenca e Trump.

Në një reagim të tij, pasi u njoh me rezultatin Biden u shpreh: “Jam i nderuar që më ke zgjedhur mua për të udhëhequr vendin, shtetin ton të mrekullueshëm Puna përpara nesh do të jetë e vështirë, por unë ju premtoj këtë: Unë do të jem një President për të gjithë Amerikanët – pavarësisht nëse ju keni votuar për mua apo jo. Do ta ruaj besimin që më keni dhënë”

Top Channel