Kur ishte e ndaluar… Fotografi historike të romancës mes burrave! Vitet 1850-1950

19/10/2020 12:46
1945, shkrepur në Austri

Për 20 vite me radhë, autorët Hugh Nini dhe Neal Treadwell kanë mundur të koleksionojnë 2700 fotografi të vjetra, përmes ankandeve online apo arkivave familjare.

Të shkrepura në vitet 1850-1950, këto fotografi dokumentojnë romancën mes burrave, në një kohë kur diçka e tillë ishte jo e ligjshme.

Teksa po përpilonin librin për festimin e Muajit të Historisë LGBTQ në SH.B.A., Hugh dhe Neal vunë re diçka thuajse identike te secila prej tyre.

“Dashuria e tyre është kaq shprehëse”, deklarojnë ata.

FOTO GALERI
1/28

Top Channel