Foto ilustruese

Njerëzit që flenë më pak kanë më shumë gjasa të kenë probleme me peshën e tepërt, kanë tendencë të jenë më pak aktivë dhe në përgjithësi janë më pak të shëndetshëm, sipas një sondazhi.

Sidoqoftë, siç rezulton, një nga mënyrat më të lehta për të shmangur të gjitha këto është të hiqni pizhamet.Rezulton se ne flemë më mirë kur temperatura e trupit tonë është pak më e ulët.

Edhe një rritje e lehtë si 0.4 ° C mund të ketë një efekt në zonat e trurit që rregullojnë ciklet e gjumit, pra, duke na prishur gjumin. Padyshim, çdo veshje shtesë do të shkaktonte më shumë nxehtësi, e cila është arsyeja pse të flesh lakuriq është zgjidhja më e mirë.

Një sondazh tregoi se kohëzgjatja mesatare e kohës kur njerëzit vishnin pizhama para se t’i lanin ato ishte 13 net për burrat dhe 17 net për gratë. Sidoqoftë, specialistët e higjienës thonë se nuk është e mjaftueshme për të na mbrojtur nga bakteret e dëmshme që mbledhin këto pizhama.

Për më tepër, tekstilet mund të përmbajnë kimikate që depërtojnë në lëkurën tonë dhe e irritojnë atë, kështu që është shumë më e shëndetshme të flesh lakuriq.

Një sondazh tregoi se kohëzgjatja mesatare e kohës kur njerëzit vishnin pizhama para se t’i lanin ato ishte 13 net për burrat dhe 17 netë për gratë. Sidoqoftë, specialistët e higjienës thonë se nuk është e mjaftueshme për të na mbrojtur nga bakteret e dëmshme që mbledhin këto pizhama.

Për më tepër, tekstilet mund të përmbajnë kimikate që depërtojnë në lëkurën tonë dhe e irritojnë atë, kështu që është shumë më e shëndetshme të flesh lakuriq.

Një studim tregoi që temperaturat e ftohta rrisin aftësitë tona për djegien e kalorive pasi njerëzit që flinin në dhoma më të ftohta digjnin 75 kalori më shumë sesa ata që flinin në temperatura më të ngrohta.

Pizhamat padyshim që ju bëjnë të ndiheni më të ngrohtë, prandaj më mirë hiqni ato për të parandaluar shtimin e kilogramëve të tepërt. Mjaft interesant, një studim tregoi se të qenit lakuriq na bën të ndjehemi më mirë me  trupat tanë, duke na ndihmuar të ndihemi më të kënaqur me jetën tonë.

Dhe natyrshëm, natën është koha më e mirë për ta praktikuar, prandaj provoni të flini lakuriq – kjo mund të ndikojë në imazhin tuaj për veten, duke ju lënë të ndiheni më të sigurt në përgjithësi.

Top Channel