Përzgjedhja e anëtarëve të KQZ, Kuvendi miraton Komisionin e Posaçëm Parlamentar

17/09/2020 13:38

Kuvendi ka miratuar Komisionin e posaçëm parlamentar që do të zgjedhë trupën e KQZ-së së re.

Konkretisht 95 deputetë kanë votuar pro teksa 3 të tjera kundër kurse 5 deputetë votuan abstenim.

Kështu KQZ ka edhe 1 muaj kohë të riformatohet dhe për të filluar punën për zgjedhjet e 25 prillit të 2021.

Përbërja e Komisionit të Posaçëm Parlamentar për shqyrtimin dhe përzgjedhjen e kandidaturave është si më poshtë:

a) Nga grupi parlamentar i shumicës parlamentare caktohen:

1. Damian Gjiknuri Kryetar (Grupi parlamentar i partisë Socialiste)

2. Alket Hyseni Anëtar (Grupi parlamentar i partisë Socialiste)

3. Adnor Shameti Anëtar (Grupi parlamentar i partisë Socialiste)

b) Nga grupet parlamentare të pakicës parlamentare caktohen:

1. Myslim Murrizi Anëtar (Grupi parlamentar “Demokrat”)

2. Edmond Stojku Anëtar (Grupi parlamentar “Demokraci dhe Drejtësi”)

NJOFTIMI NGA KUVENDI:

Projektvendim

“Për krijimin dhe përbërjen e komisionit të posaçëm parlamentar

të shqyrtimit dhe përzgjedhjes së kandidaturave për organet

drejtuese të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve: Komisionerit

Shtetëror të Zgjedhjeve, Komisionit Rregullator, Komisionit të

Ankimimeve dhe Sanksioneve si dhe për Nënkomisionerin

Shtetëror të Zgjedhjeve”

REZULTATI I VOTIMIT

VOTIMI

PRO KUNDËR ABSTENIM

95 5 3

MIRATOHET

Top Channel