Rama: Ligj për presidentin, Kodi Zgjedhor sipas ndryshimeve kushtetuese

08/09/2020 00:36

Edhe pse maxhoranca nuk e shkarkoi Ilir Meten në korrik, kryeministri deklaroi në nisje të këtij sesioni të ri se koha është për një ligj për presidentin.

“Është koha të shtyjmë përpara për draftin për Presidentin e Republikës. Është një draft i shfaqur dhe i zhdukur shumë herë. Ka ardhur koha që të ketë një ligj për presidentin e republikës. Nuk ka nevojë ti shpikim. Por mjafton ti marrim ti studiojmë dhe ti harmonizojmë për të pasur një ligj. Është i nevojshëm dhe i munguar “- tha kryeministri.

Rama tha se puna e implementmit të ndryshimeve kushtetuese në kodin zgjedhor duhet të nisë sa më shpejt, ndërsa theksoi se nuk ka negociata me Greqinë për detin.

Top Channel