Koronavirusi, 83 të vdekur dhe 4.993 raste të reja me COVID-19

31/08/2020 11:55

Numri i rasteve me koronavirusin e ri (COVID-19) në Rusi ka arritur në 995.319, ndërsa bilanci i viktimave në 17.176.

Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Infeksioneve të Koronavirusit njoftoi se me 4.993 raste të reja numri i rasteve ka arritur në 995.319, ndërsa me 83 vdekje në 24 orët e fundit numri i viktimave në 17.176.

Ndërkohë numri i të shëruarve ka arritur në 809.387 me 2.405 të shëruar në 24 orët e fundit. Norma e rritjes ditore e numrit të rasteve në Rusi është në 0,5 për qind dhe tek 27,2 përqind e rasteve të reja nuk janë vërejtur simptoma.

Në kryeqytetin rus Moskë, në 24 orët e fundit janë shënuar 685 raste të reja, me çka numri i tyre është rritur në 262.418 ndërsa me 12 vdekje të reja, numri i viktimave në kryeqytet u rrit në 4.821.

Shërbimi i Mbrojtjes së Shëndetit të Njeriut dhe të Drejtave të Konsumatorit në Rusi tha se në 24 orët e fundit janë kryer 259 mijë teste ndërsa numri i testeve të kryera deri më sot tejkalon shifrën 36,6 milionë.

Rasti i parë me COVID-19 në Rusi u regjistrua më 31 janar, ndërsa vdekja e parë më 19 mars. Masat kundër pandemisë në vend filluan në fund të muajit mars. Në disa pjesë të vendit u lehtësuan masat për shkak se u regjistrua rënie e numrit të rasteve. Bashkë me këtë u bë e detyrueshme vendosja e maskave dhe dorezave në ambiente të mbyllura dhe të frekuentuara.

Kufizimi i daljes në rrugë në Moskë, që filloi më 30 mars, u hoq më 9 qershor.

Pasi më 27 mars ndaloi të gjitha fluturimet ndërkombëtare në kuadër të masave kundër COVID-19, Rusia ka rifilluar në mënyrë të ndërsjellë fluturimet ndërkombëtare me Turqinë, Mbretërinë e Bashkuar, Tanzaninë dhe Zvicrën.

Top Channel