Mali i Zi sot do të hapë kufijtë me Kosovën, Maqedoninë Veriore, Bosnje dhe Hercegovinën, Serbinë.

Kjo është bërë e ditur nga drejtori i Institutit të Shëndetit Publik, Boban Mugosa, i ftuar në Televizionin Vijesti.

Mugosa ka thënë se do të mbahet një mbledhje nga Organi Kombëtar Koordinues për sëmundjet infektive, në të cilën do të përcaktohen mënyrat e hyrjes në Mal të Zi nga këto vende.

“Kushti për të hyrë në Mal të Zi ka shumë të ngjarë të jetë një provë, por ne do ta përcaktojmë vetëm atë,” tha Mugosa.

Ai ka shtuar se hapja e kufijve do të bëhet më kërkesë të industrisë së turizmit. Përndryshe, Mali i Zi kërkonte testimet për Covid-19 në hyrje.

Top Channel