​Katari planifikon dëbimin e 500.000 punonjësve të huaj

10/08/2020 16:48

Qeveria e Kuvajtit njoftoi se kanë një plan për dëbimin e mbi gjysmë milion punonjësve të huaj për të eliminuar kështu pabarazitë në tregun e punës dhe ndikimin mbi strukturën demografike.

Ministrja e Ekonomisë e Kuvajtit, Mariam Al-Aqeel, bëri një prezantim rreth punësimit të të huajve në Komisionin e Zhvillimit të Burimeve Njerëzore të Parlamentit të Kuvajtit.

Duke vënë në dukje se mbi gjysmë milion punonjës të huaj planifikohen të dëbohen, Al-Aqeel tha se plani i përgatitur për të eliminuar çekuilibrin në tregun e punës ka zgjidhje afatmesme dhe afatshkurtër.

Al-Aqeel tregoi se si zgjidhje afatshkurtër planifikohet deportimi i 360 mijë punonjësve të huaj që banojnë në vend, duke shtuar se 120 mijë prej tyre janë të paligjshëm, 150 mijë mbi 60-vjeç ose me sëmundje kronike si dhe 90 mijë punonjës të paarsimuar dhe pakualifikuar.

Ndërkohë, në kuadër të planifikimit afatmesëm dhe afatgjatë, sipas ministres, planifikohet një transformim digjital.

Top Channel