Fotografi të pabesueshme! Kur gjallesat bëhen “një” me natyrën për t’u mbrojtur

08/08/2020 18:01

Natyra ka krijuar mijëra gjallesa, që ia kanë dalë të përshtaten me mjedisin ku jetojnë. Kështu një gjallesë inferiore (krimbi i mëndafshit) ka arritur të mbrohet ndaj një tjetre superiore (zogjtë e llojeve të ndryshme).

Fotografitë e mëposhtme janë realizuar në pyjet e Kinës, nga fotografi John Horstman. Gjatë ekspeditës së tij, John ka fotografuar bretkosat e lëvoreve të pemës, krimba mëndafshi si edhe fole fluturash. Por ajo që del në pah është cilësia e këtyre insekteve për t’u kamufluar dhe bërë një me natyrën.

“Ka qenie të gjalla të mahnitshme në çdo cep të votës. Insektet shpesh janë në lëvizje, por për të realizuar foto të mira, duhet të ulesh dhe vetëm të kesh durim, për të pritur momentin tënd”, tha fotografi.

FOTO GALERI
1/18

Top Channel