Ekzistojnë 3 etapa dashurie dhe në secilën prej tyre funksionojnë hormone të ndryshme.

Më shumë se kaq, u vërtetua shumë kohë më parë që ndryshimet që ndodhin në trurin tonë kur biem në dashuri janë të krahasueshme me çrregullime psikologjike.

Por çfarë ndodh saktësisht me trupin tonë dhe brenda tij? Dhe pse na pëlqejnë disa njerëz më shumë se të tjerët? Shkenca na jep përgjigjet!

FOTO GALERI
1/7
Mesazhet me një pikë në fund perceptohen si jo të sinqerta dhe/ose të zemëruara. Ne kur shkruajmë nuk mund të përdorim sinjale joverbale siç janë shprehjet e fytyrës, toni i zërit dhe gjuha e trupit. Kjo është arsyeja pse i zëvendësojmë të gjitha këto me anë të imitimit të tekstit: shkronja të mëdha dhe shenja thirrjesh kur bërtasim ose kur jemi të inatosur ose gabime gramatikore të bëra me qëllim kur duam të tregojmë se nuk jemi të interesuar ose të zënë. Një pikë është një sinjal se ne jemi seriozë ose se një bisedë ka mbaruar, siç shpjegohet nga Mark Liberman, profesor i gjuhësisë. Kjo është arsyeja pse një person që përdor një pikë në fund të një fjalie na duket i zemëruar.

Top Channel