Ekspozitë pikture në lulishte Elbasan, i prezantohen publikut punimet e pandemisë

01/08/2020 19:28

“Art Zan”, e thënë ndryshe, t’i japim zë artit është ekspozita e artit pamor e çelur në lulishten “Aqif Pasha” në Elbasan.

Një bashkëpunim mes Ministrisë së Kulturës, Bashkisë së Elbasanit dhe shoqatës “Oda” sollën punime të artistëve të ndryshëm, por duke u përshtatur me kushtet e pandemisë. Sipas organizatorëve, e rëndësishme është që arti të jetë i pranishëm në jetët e njerëzve, pavarësisht kushteve.

Përveç punimeve të piktorëve në zë, në këtë ekspozitë kanë marrë pjesë edhe studentë me punimet e tyre të frymëzuara gjatë karantinës. Iniciativa lindi si një ide në rrjete sociale dhe më pas u konkretizua në sheshet e qyteteve duke ruajtur e respektuar masat anti- covid.

Top Channel