Instalacioni “Kafazi”/ Dëshmitë e studentëve për izolimin gjatë pandemisë 

29/07/2020 20:00

Fantazi nga më të ndryshmet paraqitin studentët në këtë ekspozitë në galerinë Krisiko.

Ky instalacion « Kafazi » dëshmon izolimin gjatë pandemisë. Maska një tjetër element i domosdoshëm gjatë këtyre muajve. Ja se si një student tjetër nga real e shndërron veten në simbolikë. Dikush tjetër ka vendosur që nëpërmjet kësaj karroce të simbolizojë kujtimet e veta, peshën që e ka shndërruar në përkulje. Në rast se e sheh me vëmendje këtë këndin këtu vetëm një gjë nuk mungon, fantazia.

Algerta nëpërmjet kafazit të saj shpreh mënyrën se si e pa ajo karantiën. Mbizotëron e bardha, sepse ajo i mëshoi më shumë ndjenjave të këndshme brenda shtëpisë.

“Materialet që kam përdorur janë shumë të thjeshta. Teli, allçia, dhe brenda saj ka një kambanë, që është zëri i brendshëm që kërkon lirinë për të dalë nga aty. Arsyeja pse kam vendosur allçinë, është sepse brenda këtij kafazi kishin dhe gjëra të mira, siç është afrimiteti ndaj familjes.”

Xhoes ka konceptuar veten e tij si një labirint. Por nga i cili ka gjithmonë një dalje.

“Vështirësitë tona më te mëdha në jetë nuk janë vetëm përballja me problemet. Por përballja me veten tënde. Me aspekti tënd personal. Ajo çfarë ti sillesh dje shfaqesh. Vepra ime është titulluar; “Kush jam Unë”? Ti je një labirint? Po pak a shumë këtë kam dashur të shpreh.”

Punët e këtyre gjashtë “Andërrtarëve” janë zgjedhur nën kujdesin e veçantë të profesor Sadik Spahisë dhe galeria ju ka ofruar atyre ekspozimin.

Duke mare parasysh gjithë respektin që mundi i tre viteve përfaqëson ne ishim të nderuar t’i prisnim në Galeri.  Për t’ju afruar atyre një model se si mund të funksionojë marrëdhënia ndërmjet artistëve të rinj dhe galerisë dhe të krijojmë një traditë për ne vijim.

Kjo ekspozitë e studentëve do të qëndrojë e hapur deri më 2 gusht.

Top Channel