Krokodili gjigand ngre në ajër derrin e egër para se ta copëtojë përgjysmë (foto)

28/07/2020 17:40

Disa pamje të pabesueshme tregonin një krokodil gjigand që përplaste duke gritur në ajër një derr të egër që kapi në pranë pellgut të tij, para se ta copëtonte e ta hante të tërin.

Krokodili mashkull i ujërave të kripura me peshë rreth 500 kg, shihet që përplas disa herë derrin e egër duke e kapur nga koka.

Forca e gjeneruar gjatë lëvizjeve të krokodilit është e mjaftueshme për të këputur gjymtyrët e tij, thotë eksperti që kapi fotot.

Zoologu dhe specialisti i krokodilëve australianë Adam Britton tha se derrkuci kishte vdekur që me goditjen e parë por krokodili priti derisa preja të “fundosej” në ujë.

49-vjeçari bëri fotot e krokodilit të tij 60-vjeçar në Darwin, Australi.

Ai shton se krokodili përsërit të njëjtin proces derisa ushqimi i tij të bëhet gjithnjë e më i vogël.

Adam thotë se u deshën rreth 50 minuta që ta hante të gjithë derrkucin.

Në imazhet e mëpasshme shihet krokodili që rri i kënaqur pas ngrënies së gjahut.

Eksperti thotë më tej se pas kësaj krokodili nuk hëngri asgjë për tre javë pasi e kishte stomakun plot.

Adam shton: “Megjithse derrkuci kishte vdekur, krokodili priti derisa ai të fundosej në ujë. Predatori e kapi më pas për ta nxjerrë në sipërfaqe dhe nisi ta përplaste përsëri për ta copëtuar. Kjo sigurisht që ishte e rrëmujshme pasi të brendshmet e presë u shpërndanë gjithandej”.

FOTO GALERI
1/7

Top Channel