Kosovë, spitali i ri Covid-19/ Trajtimi i pacientëve do të bëhet si në klinikën infektive në Prishtinë

28/07/2020 19:48

Zënia e të gjithë shtretërve në spitale me pacientë të prekur me coronavirus, ka vënë në lëvizje Qendrën e Mjekësisë Familjare këtu në Obiliq.

Kjo QKMF, me vetiniciativë është duke punuar për krijimin e hapësirave të reja për dhënien e trajtimit mjekësor të pacientëve me coronavirus.

Drejtori i klinikës, Haki Jashari tregon brenda dy jave pritet të furnizohen me shtretër, monitorë dhe oksigjen të mjaftueshëm për trajtime ditore.

E trajtimi mjekësor do të bëhet po i njëjti sikurse në Klinikën Infektive.

Jashari tregon se banorët e Obiliqit kanë 30 për qind më tepër sëmundje respiratore për shkak të ndotjes nga termocentralet, andaj apelon qytetarët për respektim të masave.

Top Channel