Gatoi dhe hëngri pjesët trupore të shtatë fëmijëve/ Digjet në krematorium trupi i balsamosur i kanibalit

23/07/2020 17:34

Një vrasës serial, trupi i balsamosur i të cilit është shfaqur në një muze prej gati gjashtë dekadash, është djegur së fundmi në krematorium. Asokohe 32-vjeçari Si Quey u shpall fajtor për vrasjen, gatimin dhe ngrënien e pjesëve trupore të shtatë fëmijëve, dhe u ekzekutua me skuadër pushkatimi në Bangkok të Tailandës në 1958.

Trupi i tij u përdor për kërkime shkencore duke u balsamosur e duke u vënë në shfaqje në muzeun mjekësor të Siriraj-t, ku kishte mbetur prej atëherë.

Gjithashtu emri i vrasësit ishte kthyer në një simbol frike të cilin prindërit e përdornin kur paralajmëronin fëmijët e tyre të silleshin mirë, duke u thënë: “Nëse bën gabime do të vijë të të marrë Si Quey “.

Por prej fundit të vitit të shkuar grupet e të drejtave ankoheshin se shfaqja makabre tregonte mungesë dinjiteti pasi në etiketim thuhej se personi kishte qenë kanibal. Si Quey kishte pranuar vrasjen e fëmijëve të vegjël, por jo ngrënien e tyre.

Dr. Prasit Wattanapa, profesor mjekësie në spitalin e Siriraj-t tha se fillimisht kufoma ishte vendosur si paralajmërim.

“Vendosja në shfaqje e trupit, i mësonte disa njerëzve që nëse bënin diçka të gabuar do të dënoheshin. Por meqenëse ata të të drejtave të njeriut thanë se është e gabuar, ne i dëgjuam dhe e kuptuam,” tha ai.

FOTO GALERI
1/10
Trupi i vrasesit Si Quey qendroi ne shfaqje per 60 vjet

Top Channel