Balaj-Halimaj kërkon nga qeveria shqiptare pezullimin e taksës në rrugën e kombit deri më 15 shtator

13/07/2020 14:39

Zv.kryeministrja e Kosovës, Albulena Balaj- Halimaj ka takuar në Tiranë zv-kryeministrin e Shqipërisë, Erion Braçe.

Në këtë takim u diskutua për përgatitjet për mbajtjen e mbledhjes së dy qeverive që pritet të mbahet muajin shtator në Shkodër, e ku pritet të nënshkruhen disa marrëveshje të reja mes dy qeverive.

Zv.kryeministrja Balaj-Halimaj kërkoi nga qeveria shqiptare që të shikojë mundësitë për pezullimin e taksës në rrugën e kombit për qytetarët e Kosovës, për së paku dy muaj, deri më 15 shtator.

Po ashtu, ajo ka kërkuar që të eliminohen të gjitha pengesat që po pamundësojnë̈ realizimin e marrëveshjeve të arritura më herët; siç është funksionalizimi i plotë i pikës doganore në Durrës, unifikimi i kodit doganor, njohja e dokumentacioneve recioproke për eksport dhe import, si dhe kërkesën e Odës së Farmacistëve të Kosovës për listën e çmimit të barnave.

Nga ana e tij, zv.kryeministri Braçe u zotua se kërkesën për pezullimin e taksës do ta ngrisë në mbledhjen e ardhshme të qeverisë së Shqipërisë, që pritet të mbahet këtë javë. Po ashtu ai shprehu angazhimin e tij dhe vullnetin në realizimin e plotë të të gjitha marrëveshjeve të arritura mes dy vendeve tona.

Zv.kryeministrja Balaj-Halimaj tha se i gjithë përkushtimi i saj do të jetë në funksion të zbatimit të marrëveshjeve të arritura më herët dhe marrëveshjeve të reja që mund të arrihen në shtator e që për qëllim do të kenë lehtesimin e jetës së qytetarëve andëj e këndej kufirit.

Temë e këtij takimi ishte edhe menaxhimi i pandemisë COVID-19 në dy vendet.

Top Channel