“Të peshkosh” vlerat e artit/ “Exclusive” tregon sot tregun në Shqipëri

14/06/2020 12:17

Arti gjithmonë e më tepër po bëhet një aset pasioni. I parë më tepër si investim se sa si shpenzim. Por cilat janë elementët që përcaktojnë vlerat e artit

“Shqipëria ka mangësi të mëdha përsa i përket kritikës së artit. E cila ndihmon më mirë artin. Ka praktika arti, konkurse arti”.

Si i peshkon vlerat e artit?

“Si peshkatar. Komunikimi është më i rëndësishmi. Me miq, shokë, që njoh. Pastaj njohja personale me artistët”.

“Mua më duket sikur kur shesin shesim si tek tregu i gabit. Të vjen dikush në studio, ble diçka dhe ti ja jep. Është si punë snajperi. Qëllon njëherë dhe pastaj mund të rish edhe muaj të tëra pa shitur”.

Por a ka interes për pikturën ne Shqipëri?

Si variojnë çmimet?

Autoret me te pëlqyer dhe kush janë ata qe blejnë piktura sot?

Ngritja e një ankandi mbetet ende një utopi apo është mision i mundur..?

Të dielën në 20.15 ne Exclusive – “Të peshkosh” vlerat e artit.

Top Channel