Të vegjlit, të pakënaqur me PD/ Agron Duka flet për marrëveshje mes PD e PS për të mos ndryshuar sistemin

27/05/2020 15:08

Pa shumë zhurmë dhe larg vëmendjes se mediave aleatët e Lulzim Bashës zhvilluan një takim informal ku ndanë shqetësimet e tyre për ndryshimet qe te mëdhenjtë po i bëjnë kodit elektoral ne dëm te te vegjëlve.

Agron Duka i partisë agrare ambientaliste mendon se kohë për ndryshim sistemi ka por nuk ka vullnet, jo vetëm nga PS, por edhe nga dy aleatët e mëdhenj PD dhe LSI.
Nga tryeza e këshillit politik, aleati i Bashës është i bindur se kodit aktual do I bëhen vetëm arnime.

Aleatët e Partisë Demokratike, pak muaj me parë, propozuan një formulë te re për regjistrimin ne zgjedhje, duke kërkuar një grupim politik brenda koalicionit. Kërkesë, e cila është rrëzuar.

Aleatët do e shtojnë presionin e tyre, por ne kushtet kur afatet nuk janë ne anën e tyre rruga e vetme do jenë thirrjet individuale ndaj mbështetësve te tyre ditën e zgjedhjeve.
Agron Duka konfirmon se kritikat dhe mendimi ndryshe brenda aleatëve nuk e lëkundin koalicionin dhe as nuk do prodhojnë largim te tij nga boshti opozitar. /Elda Menga/

Top Channel