Turistët britanikë/ Greqia mund t`i bllokojë, nëse nuk bie niveli i infektimeve në Mbretërinë e Bashkuar!

26/05/2020 12:35

Greqia shpreson të mirëpresë turistët e huaj nga 15 qershori, por britanikëve mund t`i ndalohet hyrja në vendin fqinj, nëse shkalla e infektimit nga Covid 19 nuk bie ndjeshëm në Mbretërinë e Bashkuar.

Destinacioni i preferuar mesdhetar i pushimeve rinisi një ditë më parë shërbimin e trageteve në ishujt e tij ndërsa vazhdon përpjekjet për të shpëtuar sezonin jetik të turizmit. Të huajve, aktualisht u kërkohet të izolohen për dy javë, por kjo politikë do të qetësohet deri në 15 qershor dhe fluturimet e drejtpërdrejta në ishujt grekë pritet të rifillojnë nga 1 korriku.

Megjithate thuhet se britanikët, së bashku me vizitorët nga SHBA dhe Rusia, mund të përballen me pritje më të gjata. Me shqetësim shihet sidomos Anglia, e cila ka aktualisht një ndryshim shumë të madh të situatës shëndetësorë krahasuar me Greqinë. Të hënën, Mbretëria e Bashkuar regjistroi 1.625 raste të reja të koronavirusit dhe 121 vdekje, ndërsa Greqia përkatësisht vetëm 4 dhe 1.

Hezitimi i Athines nuk është I papërligjur: edhe vetë Britania e Madhe po planifikon që nga 8 qershori të ardhurit nga jashtë, përfshirë ata që kthehen nga pushimet, t`i vendosë në vetëizolim.

Top Channel