SHBA arma-lazer/ Mund të shkatërrojë një avion në fluturim!

23/05/2020 12:32

Një anije luftarake e marinës amerikane ka testuar me sukses një armë të re lazer me energji të lartë e cila mund ta shkatërrojë një avion në mes të fluturimit, tha Flota e Marinës në Paqësor.

Fotografitë dhe videot e siguruara prej saj tregojnë anijen amfib të transportit të transportit USS Portland duke ekzekutuar “zbatimin e parë të nivelit të një sistemi solid lazeri me energji të lartë” për të çaktivizuar një aeroplan të telekomanduar ajror, thuhet në deklaratë. Imazhet tregojnë lazerin që buron nga kuverta e anijeve luftarake. Videoklipet e shkurtra tregojnë më pas droning në flakë.

Marina nuk dha një vend specifik të provës së sistemit demonstrues të armëve lazer (LWSD), duke thënë vetëm se ajo ndodhi në Oqeanin Paqësor në 16 maj. As fuqia e armës nuk u bë e ditur, por një raport i vitit 2018 nga Instituti Ndërkombëtar për Studime Strategjike thoshte se pritej të ishte një lazer prej 150 kilovatësh, thotë CNN.

Top Channel