Megjithëse shkenca mund të shpjegojë thuajse çdo gjë që ndodh në këtë planet, kjo nuk do të thotë se nuk ka vend për mistere të vogla.

Ekzistojnë shumë legjenda dhe hipoteza rreth disa hapësirave disi të pashpjegueshme. Më poshtë do të gjeni një listë me 10 vendet më misterioze nga e gjithë bota…

FOTO GALERI
1/10
1. Nazca Lines, Peru - Linjat Nazca janë një seri vizatimesh të mëdha tokësore pranë Limës. Ka me qindra vizatime me madhësi të ndryshme dhe nivele të ndryshme kompleksiteti. Vizatimet më të mëdha janë mbi 200 m! Këto linja mund të shihen më mirë nga një aeroplan. Qëllimi i linjave Nazca është i paqartë, megjithëse ka shumë hipoteza, njëra prej të cilave është që njerëzit e Nazçasë i krijuan ato për t'u parë nga perënditë e tyre.

Top Channel