Foto të rralla përgjatë Luftës së parë Botërore dhe Luftës së Dytë Botërore, janë sjellë në jetë me ngjyra, për t’i dhënë një perspektivë të re, të ashtuquajturës gjysmëshekulli më i përgjakur në historinë e njerëzimit.

Nga fushat me baltë të Passchendaele në 1917, e deri në plazhet e Normandisë në 1944, fotografja braziliane Marina Amaral, ka publikuar këto pasqyrime digjitale me ngjyra. Historianët deklarojnë se rreth 100 milionë persona vdiqën gjatë dy luftërave botërore, mijëra të tjerë u vranë në konfliktet që pasuan Luftën e Parë Botërore dhe i paraprinë të dytës.

Për më shumë ju ftojmë të ndiqni fotot e mëposhtme.

FOTO GALERI
1/14

Top Channel