Kryetari i Bashkisë së Tiranës, Erion veliaj dhe ministria e Shëndetësisë, Ogerta Manastirliu kanë bërë edhe sqarimet se për cilën kategori do të shërbejnë urbanët.

Veliaj u shpreh se urbanët do të shërbejnë vetëm për doktorët,infermierët dhe stafin mjekësor, te cilët janë në frontin e parë të punës kundër virusit.

Çdo urban do të shoqërohet nga një patrullë policie të cilët do të bëjnë edhe ‘rolin’ e faturinos ku do të kërkojnë mjet identifikimi që mos të ketë abuzim për shërbimin.

Gjithashtu ai u shpreh se do të jënë autobuza të mëdhenj dhe do të ruhet distanca.

Veliaj shtoi se urbanët pas çdo turni do të shkojnë për dezinfektim, gjithashtu do të ketë disa përjashtime për persona që janë të sëmurë.

Top Channel