Sapo vjen në jetë një foshnjë, gjëja e parë që bëhet i vihet, në mos që në barkun e nënës, një emër.

A duhet të jetë i huaj apo shqiptar ky emër? I lidhur më traditën, apo më faktin që jemi qytetarë të botës? Një emër që të ngjall gjyshërit dhe stërgjyshërit, apo një emër modern? Këto janë dilemat, që i shoqërojnë prindërit, deri në momentin, që gjëja e tyre më e shtrenjtë në botë merr, një emër.

Por si ka ndryshuar historia e emrave në Shqipëri, nga 1 shekull më parë deri më sot? Cilët janë emrat më të pëlqyer për djem dhe vajza dhe pse shqiptarët ndryshojnë emrin? Këtë e mësoni sonte në 20.15 në Exclusive.

Top Channel