Konferenca e donatorëve ndërkombëtarë në ndihmë të Shqipërisë do të mbahet në fund të janarit dhe kjo është konfirmuar nga Presidenti i Francës, Emmanuel Macron, para fillimit të takimit të liderëve të BE-së në Bruksel.

Macron bëri thirrje për të kontribuar në rindërtimin e zonave të dëmtuara nga tërmeti i 26 nëntorit, ndërsa idenë e konferencës së donatorëve ai e kish hedhur që më herët, në samitin e NATO-s në Londër.

“Do të flasim edhe për Shqipërinë. Do të doja të dërgonim një mesazh solidariteti për popullin shqiptar, do të doja që ne të merrnim përgjegjësinë për ti ndihmuar ata përmes organizimit të një konference donatorësh në fund të janarit. Ka patur dhjetëra viktima dhe mijëra të pastrehë ndaj ne duhet të ndihmojmë ato familje dhe po ashtu të ndihmojmë edhe shqipërinë që të rindërtohet”, ka deklaruar Macron.

Liderët e BE u mblodhën në Bruksel për të diskutuar mbi një seri temash, mes të cilave, më lartë në axhendë do të jenë ndryshimet klimaterike dhe buxheti afatgjatë i Bashkimit Evropian. Ky është samiti i parë i BE i kryesuar nga Charles Michel, pasi ai u zgjodh president i Këshillit Evropian.

Top Channel