500 shtëpitë që do të ndërtojë Turqia/ Shumë shpejt përfundon projekti dhe më pas nis puna në terren

06/12/2019 19:38

Qeveria dhe grupi i ekspertëve të mbërritur nga Turqia kanë nisur punën në terren për ndërtimin e 500 banesave për familjet e prekura nga tërmeti

Zëvendës presidenti i entit turk të banesave tha se shumë shpejtë do të përfundojë projektimi i ndërtesave dhe do të nis puna në terren

“MUND T’JU THEM QË JEMI NË PËRFUNDIM TË DIZENJIMIT TË GODINAVE QË DO TË NDËRTOHEN NË ZONËN E LAÇIT. PO BEHËN TË GJITHA PËRGATITJET NË LIDHJE ME FILLIMIN E PUNIMEVE TË NDËRTIMIT NË KËTO ZONA GJITHMONË DUKE RESPEKTUAR ARKITEKTURËN VENDASE”.

Ndërsa ambasadori turk në Shqipëri Murat Ahmet Yoruk tha se lagjet e ndërtuara do të kenë të gjitha shërbimet publike që u nevojiten banorëve.

“NË KUADËR TË KËTIJ PROJEKTI ËSHTË DHE NDËRTIMI I NJË PARKU PËR FËMIJET QË DO TË JETOJNË ATY. DO TË KETË NJË QENDËR TREGTARE, DO TË KETË PARKINGJE, PRA GJITHÇKA QË I NEVOJITET NJË KOMUNITETI”.

Menjëherë pas tërmetit të 26 nëntorit presidenti turk Erdogan premtoi ndërtimin e 500 banesave si ndihmë për Shqipërinë.

 

 

Top Channel