Franca nxjerr në shitje 150 kështjella, por mungojnë blerësit

22/11/2019 21:18

Sipas raportimit më të fundit të gazetës franceze “Le Figaro”, 1500 kështjella janë nxjerrë në shitje në Francë.

Mirëmbajta dhe kujdesi që duhet treguar për hapësirat e një kështjelle e cila përkthehet në një kosto të madhe, është pengesa kryesore për blerësit e mundshëm.

I pyetur nga gazeta “La Figaro”, Olivier Lorgeril, kreu i një shoqate të pronarëve të kështjellave u shpreh se:

“Shumë njerëz janë të lumtur të gjejnë prona me çmime të mira në rajonin e Parisit, por kështjellat e izoluara ruale janë shumë të vështira për tu shitur”, përfundoi fjalën e tij Lorgeril.

FOTO GALERI
3/4

Top Channel